Autor: Karl Bilder • 29. august 2024

Ehitusmaterjalide müüja Karl Bilder laiendas oluliselt puidutoodete valikut

Eesti ehitusmaterjalide müüja Karl Bilder OÜ laiendas selle aasta alguses oma Tallinnas, Tartus ja Pärnus asuvates kauplustes oluliselt puidutoodete valikut, et pakkuda klientidele terviklahendusena võimalust kõik ehituseks vajalik saada ühest kohast.

„Müüsime küll puitu ka varem, kuid mitte nii suures mahus ja valikus. Kui Tartus oli puiduladu avatud juba kaks aastat tagasi, siis Pärnus ja pealinnas sai sellesse valdkonda sügavamalt sisenetud selle aasta algusest,” ütleb Karl Bilder OÜ ostujuht Maia Põlajeva. „Iga ettevõte soovib terviklahendust ja nii ka meie kliendid, kelleks enamasti on suured ehitusfirmad ja peatöövõtjad. Ja kuna aeg maksab kõige rohkem, siis on loomulik ettevõtjate soov saada kõik ehitusmaterjalid mugavalt ühest kohast. Puit on lahutamatu osa ehitusobjektist ning oli vaid aja küsimus, millal Karl Bilder sellele turule astub.”

Põlajeva sõnul on klientide jaoks väga oluline lai valik. „Must ehituslik puit ei ole täna just suur hitt, pigem eelistatakse lisandväärtusega puitu, näiteks immutatud materjali või värvitud voodrilaudu. Oleme alustanud koostööd mitme puiduettevõttega, mis on oluline samm meie teekonnal viia omavahel kokku puidutööstus ja meie kliendid. See partnerlus on kasulik kõigile kolmele osapoolele.”

Ta lisab, et Karl Bilderi plaanid on ambitsioonikad. „Pidevalt lisandub meile uusi tooteid, aga juba praegu saab meie käest puidumaterjali reikadest ja konstruktsioonidest kuni fassaadide ja saunani. Meil on Eesti suuremate ja tuntumate saeveskite ning tehaste näol usaldusväärsed partnerid, kellelt ostame ainult sertifitseeritud puitmaterjali. Saunade terviklahenduste pakkumisel alustasime koostööd näiteks keristetootjaga HUUM, samuti on meie head koostööpartnerid Eesti majatehased.”

Puitmaterjali sertifitseerimine on nii ökoloogilisest, sotsiaalsest kui ka majanduslikust seisukohast igale ettevõttele aasta-aastalt aina olulisem. Karl Bilderi müüdav puit omab puidu tarneahela sertifikaate PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification) ja FSC ( Forest Stewardship Council® ), mis kinnitavad, et tootmisel kasutatakse vastutustundlikult majandatud metsadest pärit puitu ning materjal on jälgitav alates metsaülemast kuni lõpptoote tootjani. Sertifitseeritud puidu kasutamine annab toodetele lisaväärtuse, suurendab konkurentsivõimet ja juurdepääsu uutele turgudele ning annab garantii, et tooted on saadud keskkonnasäästlikust, sotsiaalselt kasulikust ja majanduslikult elujõulisest ülemaailmsest metsamajandamisest.

Vaatamata ehitusmaterjalide müügimahu langusele on puidumüük suurenenud

Ostujuhi sõnul ei erine puiduturg muust ehitusmaterjaliturust, mis hetkel on rahulik ja stabiilne. „Oodatakse aktiivsuse kasvu ja ka meie ootame, et turg rohkem elama läheks, kuigi meie puidumüük on vaatamata turu langusele kasvanud ligi kolmandiku võrra,” räägib ta. „Turg võib küll hetkel madalseisus olla, aga samal ajal pidevalt midagi toimub ja alustatakse uusi ehitusprojekte. Näiteks OSB-plaadi ja vineeri müügimahud on samuti kasvutrendis.”

Enam kui 27 aastast ehitusmaterjalide müügiga tegelenud Karl Bilder OÜ avas kevadel Pärnus aadressil Arukase 8 uue, eelmisest müügikohast viis korda suurema pinnaga esinduse, kus klientidele pakutakse senisest suuremat kaubavalikut ja kiiremat teenindust. Pärnu Haigla vastas asuvas kauplus-laos on klientide teenindamiseks pinda kokku 4000 ruutmeetrit ning kasvuruumi on veelgi.

Alustades viimistlusmaterjalide müüjana on Karl Bilder aastatega kasvatanud oma tootevalikut vastavalt klientide vajadustele. Täna müüakse kogu ehitusmaterjalide valikut vundamendist katuseni, tänu millele saavad Karl Bilderi kliendi kõik ehituseks vajalikud materjalid tarnida ühest kohast, mitte ei pea tellima erinevatelt müüjatelt. Puidu osakaal tõuseb Põlajeva sõnul tulevikus kindlasti ning selleks on ettevõte investeerinud nii puiduladudesse, tõstukitesse, riiulitesse kui ka erilahendustesse.

Lisainfo: www.karlbilder.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785