• 17.10.24, 09:05

Kaarel Jänes: riik peaks elektriehitust nügima ausama konkurentsi suunas

Suurte elektritaristute riigihankeid iseloomustab pikaajalise strateegia puudumine ning sellest tulenev kaootilisus. Elektrilevi näitel ka toimiva elektritööde konkurentsituru rikkumine. See paneb ebavõrdsesse olukorda töötajate ja äri arendamisse panustavad ettevõtted, kes pakuvad kvaliteetset teenust ja Eesti majandust tervikuna edasi viivad, kirjutas Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht Kaarel Jänes.
Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht ja juhatuse liige Kaarel Jänes.
  • Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht ja juhatuse liige Kaarel Jänes.
Kommentaar ilmus värskes Elektriehituse aastaraportis, mille leiad SIIT
Elektriehituse sektoril on läinud sarnaselt kogu ehitusvaldkonnaga. Suurte taristute ehitamisel on olukord olnud stabiilsem, kuid taristute hooldamisel ning hoonete ja kinnisvarasektoriga seotud elektritööde ja -materjalide osas on see olnud keerulisem.
Kui 2023. aastal võis veel täheldada enam-vähem rahuldavat paigalseisu, siis nüüd on üldise majandusolukorra tõttu toimunud turumahtude märgatav langus. Kasumid pole elektriehituses reeglina ulatunud kümnetesse protsentidesse, vaid valdkonda on iseloomustanud mõõdukas stabiilne plusspool. Mahtude kukkumine on nüüd ära kärpinud ka kasumid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele