• 20.09.24, 13:16

Peagi selguvad Eesti parimad katused

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu (EKFML) konkursil “Aasta katus 2024” on kõigis neljas kategoorias selgunud kolm lõppvõistlusele jõudnud tööd, esikoha võitjad avalikustakse novembris.
“Aasta katus 2024” žürii sai kokku tänavu Äripäevas. Foto: Veronika Pozdniakova.
  • “Aasta katus 2024” žürii sai kokku tänavu Äripäevas. Foto: Veronika Pozdniakova.
Konkursi fookuses on katusemeistrite oskused ja pädevus projekteeritud lahenduse toimival elluviimisel. Vähem hindab konkurss esitatud objektide arhitektuurset poolt, küll aga omab lisaväärtust kvaliteetsemate materjalide kasutus ja projekteerimine.
Võitjad kuulutatakse välja 7.novembril Tartus, Tallinna Tehnikaülikooli kolledžis toimuva katuseteemalise seminari raames. Täpsem info seminaril kõneldavast ja päevakavast Katuseliidu kanalites lähiajal.
“Aasta katus 2024” žüriisse kuulusid sel korral EKFML-i auesimees Peeter Kärp, esimees ja lamekatuse kutseõppe eestvedaja Marko Ponder, arhitekt Kert Kits, lamekatuste ekspert Alo Karu, praktiseeriv ehitusplekksepp Kalvi Kondio ning ajakirjanikud Liivi Tamm (EhitusEST) ja Teeli Remmelg (Äripäev, Ehitusuudised.ee).
Täname kõiki katusemeistreid, kes sel korral oma tööd konkursile esitasid! Kokku konkureeris 26 tööd, mis on konkursi ajaloo rekord.
Nominendid (objektid ja teostaja) kategooriate kaupa on nähtavad allpooltoodud fotodel. Igas kategooris on toodud välja 3 lõppvooru jõudnud tööd, võitjad kuulutatakse välja 7. novembril Tartus.
Konkurss “Aasta Katus” on ellu kutsutud 2011.aastal populariseerimaks katuseehitaja elukutse erakordsust ning tutvustamaks Eesti meistrite käe all sündivaid kvaliteetseid katuselahendusi. EKFML on maailma katusemeistreid ühendava maailmaorganisatsiooni IFD täisliige ning esitab parimad tööd ka konkursile IFD Award. IFD Awardilt on Eestil ette näidata kaks võidutööd metallkatuste kategoorias. 2011. aastal valiti maailma parimaks Ahhaa Keskuse katuselahendus Tartus (Nordecon AS) ning 2023.aastal Valtsproff OÜ ja Oma Katused OÜ poolt renoveeritud Tallinna Toomkiriku tornikiivri katmine vaskplekiga.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 09:14
Õigeaegne küttesüsteemide hooldus tagab muretu talve ja säästab raha
Ükski hooneomanik ei soovi keset talve seista silmitsi olukordadega, kus maja kommunaalkulud on paisunud ootamatult suureks või küttesüsteem lakkab hoopis töötamast. Eesti ilm on väga muutlik, eriti sügisperiood öökülmade ja hoogsadudega. Seega tuleb hooned varakult kütteperioodiks ette valmistada ning tegeleda ennetavalt küttesüsteemide hooldusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele