• ST
  • 21.08.24, 10:36

Pipelife’i nutikas Inhouse küttelahendus pakub enamat kui lihtsalt sooja tuba

Jätkusuutlike torulahenduste arendaja Pipelife pakub nüüd ka Eesti turul innovaatilist Inhouse küttelahendust, mis muudab hoone kütte- ja jahutussüsteemi nutikaks ning energiasäästlikuks. Uudsed ruumi termostaadid sobivad ideaalselt nii uusehitiste kui ka renoveerimisprojektide jaoks, pakkudes tipptasemel nutikodu lahendusi nagu mitmetsooniline juhtimine, virtuaalne assistent ja masinõpe.
Pipelife’i nutikas Inhouse küttelahendus pakub enamat kui lihtsalt sooja tuba
  • Pipelife’i nutikas Inhouse küttelahendus pakub enamat kui lihtsalt sooja tuba
Pipelife kuulub ehitusmaterjalide tootja wienerberger gruppi, mis on tuntud kui maailma suurim keraamiliste ehitusplokkide, telliste ja Euroopa suurim keraamiliste katusetelliste tootja. Üle 30 aasta Baltikumis tegutsenud ettevõte laienes eelmisel aastal Balti- ja Põhjamaades ka küttelahenduste turule. Eesmärk on turustada Pipelife Euroopa tehastes toodetavaid küttelahenduste komponente: Ungari tehases toodetakse joogivee-, radiaatorkütte ja põrandakütte süsteemides kasutatavaid komposiittoru süsteeme. Saksamaa tehases toodetakse roostevaba terasest põrandakütte kollektoreid ja kollektorite ajameid. Inglismaa tehases toodetakse nutikaid põrandaküttele ja jahutusele loodud automaatikalahendusi. Lisaks on Eestis Jüris tehas, kus toodetakse tarbevee-, kanalisatsiooni- ja maaküttetorusid, kaablikaitse torusid, sademevee- ja kanalisatsioonikaevusid ning biopuhasteid, septikuid ja mahuteid.
Inhouse toote- ja müügijuht Helver Kaasik nendib, et küttelahenduse valiku laienemine on klientide jaoks väga hea uudis, sest kauplustes müüdavad lahendused on paraku sageli teadmata päritolu ning kaheldava kvaliteediga. „Meie toodame Euroopas ning tänu sellele saab olla kindel toodete kvaliteedis ning lisaks toetada kohalikku turgu. Palju räägitakse viimastel aastatel, kuidas Hiina laostab odava tööjõuga meie majandust – eelistades kohalikke tooteid, ongi võimalik enda turgu kaitsta,” räägib ta.

Mis teeb Pipelife küttelahendused eriliseks?

Pipelife pakutavad tooted on ainulaadsed mitmes mõttes. Esiteks näiteks tänu põrandakütte kollektori nutikale ajamile EGO, mis on mõeldud kütte- ja jahutuskollektori kütteringide automaatseks hüdrauliliseks tasakaalustamiseks, on see lihtne lahendus ka olemasolevatele põrandakütte süsteemidele. Tasakaalustatud küttesüsteem võib anda kuni 20% kokkuhoidu küttekuludelt ja tagab ühtlasema temperatuuri põrandaküttega ruumides ning väldib ülekütmist. Antud ajamil on ka uudne võimalus käsitsi avada kollektori tsirkulatsiooni ventiili. Kui enamasti töötavad põrandakütte kollektori ajamid selliselt, et need on avatud või suletud olekus, siis patenteeritud EGO ajam liigutab kollektori tsirkulatsiooni ventiili astmevabalt, hoides ventiili alati avatud niipalju, kui vaja. Ajam on varustatud peale- ja tagasivoolu temperatuuri anduritega ning ajami aju kalkuleerib täpselt välja palju kollektori ventiil avatud peab olema. Seejuures ei vaja EGO algset seadistamist.
„Eestis on väga palju tasakaalustamata põrandaküttega hooneid,” nendib Kaasik. „Aga kui küte on tasakaalustamata, on põrand ebaühtlaselt soe ja küttekulusid keeruline ohjata. Näiteks 30m2 ruumi jaoks on vaja kolme kütteringi ja need ei ole ühe pikkusega, mis tähendab, et lühemast kütteringist käib küttevett rohkem läbi ning antud põrand soojeneb ebaühtlaselt,” selgitab ta. „Suurte objektide puhul paigaldatakse kollektoritele tavaliselt läbivoolupiirajad, ent eramajade puhul on see lahendus kas liiga kallis või on tegemist mõne vanema hoonega mille ehitamise ajal sellised läbivoolupiirajaid polnudki saadaval. Siin tulebki appi EGO, sest tegelikult saab küttevee peale- ja tagasivoolutemperatuuri järgi väga täpselt reguleerida läbivoolu vajadust ja isegi siis, kui me ei tea kui pikk on põrandakütte küttekontuur reaalselt. EGO ajam tasakaalustab kütteringi imelihtsalt. EGO ajam aitab hoida köetavates ruumides ühtlast temperatuuri, mis omakorda säästab küttekulusid.”
  • Foto: RossHelen
Pipelife tootevalikus on erineva keerukusastmega ruumi termostaate. Kasutajasõbralikud digitaalsed ruumi termostaadid on ülitäpsed ja kliendi vajaduse järgi programmeeritavad, juhtides nii kütte- kui ka jahutussüsteeme.
Nutikad, suure ja selge ekraaniga ruumi termostaadid saab ühendada süsteemi kas kaabliga või juhtmevabalt. Kasutades Pipelife´i ruuterit muutuvad termostaadid nutikaks. Kui teistel süsteemi pakkujatel on enamasti selliseks lahenduseks vaja vahetada välja kogu süsteem alates toatermostaadist ja kontrolleritest kuni kollektori ajamini, siis Pipelife’i puhul on asi oluliselt lihtsam ning lahendus ei nõua sugugi kõigi komponentide uuendamist. Lisaks paigaldusele on sageli probleemiks ka interneti levi, sest metallarmatuur põrandas või seintes takistab süsteemil ruuteriga suhtlemist. Pipelife’i lahenduse puhul suhtleb toaandur lisaks ruuterile ka teise anduriga, edastades takistamatult ruuteri signaali teistele anduritele.
  • Foto: drazen_zigic
Nutikad ruumi termostaadid pakuvad laiaulatuslikke ruumide temperatuuride reguleerimise võimalusi ja võimaldavad kaughaldust läbi Apple’i ja Androidiga ühilduva nutitelefoni rakenduse. Neid saab läbi virtuaalse assistendi integreerida nutika kodu rakendustega, nagu Amazon Echo, Apple HomeKit ja Google Home, ning kasutada optimaalse kasutuskogemuse pakkumiseks geolokatsiooni ja masinõpet.
  • Foto: csibi
Oluline on ka see, et põrandakütte kollektorid, kuhu põrandakütte ringid ühendatakse, on Pipelife’i lahenduse puhul 100% roostevabast terasest, samas kui enamikel teistel tootjatel on need messingust. Roostevabast terasest kollektoreid võib kasutada muretult nii kütte- kui ka jahutussüsteemil, sest tegemist on korrosioonikindla materjaliga. Jahutussüsteemide juures kasutatakse antifriise ehk külmumiskindlaid agressiivseid aineid, mis kipuvad messingit „sööma”.

Pliivabad liitmikud, eelkaabeldatud torud, vaiksed kanalisatsiooni süsteemid ja passiivne laejahutus

Pipelife on innovatiivne ettevõte, kelle eesmärgiks on parandada inimeste elukvaliteeti ja luua meie lastele parem maailm, pakkudes uuenduslikke jätkusuutlikke lahendusi uusehitus-, renoveerimis-ja taristuprojektidele. Lisaks nutikatele küttesüsteemile toodame erinevaid mitmekülgseid uuenduslike ja jätkusuutlike lahendusi. Näiteks toodab ettevõte nii jäiku kui ka painduvaid hoonesiseseid kaablikaitse torusid, mille kasutamine on mugav, kiire ja ohutu. „Vanasti tõmmati kaableid kaablikaitse sisse käsitsi, aga nüüd on müügil 50- ja 100-meetrised kaablirullid, mis on juba tehases kaablikaitsetorusse paigaldatud,” selgitab Kaasik.
Uuendused on vajalikud ka teistes valdkondades, näiteks veetorude materjalivalikul, mille kaudu jõuab meieni meie igapäeva elus olulist rolli mängiv joogivesi. Alates 31. detsembrist 2026 hakkab kehtima uus eurodirektiiv, mis karmistab plii kasutamist joogiveetorude liitmikes. Pliid lisatakse messingliitmikesse, et neid oleks võimalik keermestada – kuna messing on habras materjal, tehakse see plii abil voolavamaks. „Paraku võib plii aga sattuda joogivette ning seetõttu muudetakse pliisisalduse nõudeid rangemaks,” räägib Kaasik. „Pipelife on siin arendanud taas välja uue toote, mille puhul asendatakse liitmikes plii silikooniga. Tehnoloogia on kallim, aga tervisele ohutum.”
Pipelife eelmonteeritud jahutuspaneelid pakuvad aga energiasäästlikku tuuletõmbuse- ja lärmivaba süsteemi. Kaasik nendib, et kõige efektiivsem on ruumide jahutus läbi lae. „Enamikel kauplustel on aga näiteks aktiivjahutus, mis tekitab tuuletõmbe ning ventilaator laes lööb ka tolmu liikuma. Passiivse laejahutuse eelis on, et tuuletõmbust ja müra ei teki ning jahutustorud jäävad peitu lae peale.
Pipelife’i vaikne hoonesisene Master3Plus kanalisatsioonitorude süsteem on aga mõeldud neile, kelle eesmärk on vähendada hoonesisest müra. Innovaatiline kolmekihiline lahendus tagab torude erakordse tugevuse ning suurepärase heliisolatsiooni. Et saavutada maksimaalne müraisolatsioon on vaja kasutada ka spetsiaalseid müra summutavaid Master3Plus seinaklambreid. Saksamaa Fraunhoferi instituudis tehtud testide tulemused näitavad, et Master3Plus on üks vaiksemaid kanalisatsioonisüsteeme kogu Euroopa turul.
Pipelife pakub lahendusi inimeste elukvaliteedi tõstmiseks. Ettevõtte töö tulemiks on puhas joogivesi, toimiv kanalisatsioonisüsteem, ohutu kaabli- ja gaasitrass ning õige niiskusega põllumaa. Pipelife hoolib paremast homsest. Inimkeskse ettevõttena soovime oma tegevuse ja lahendustega panustada planeeti, keskkonda ja meie inimestesse. Et tänane elukvaliteet säiliks ka pärast meie eluiga!
Loe lähemalt: www.pipelife.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 09:14
Õigeaegne küttesüsteemide hooldus tagab muretu talve ja säästab raha
Ükski hooneomanik ei soovi keset talve seista silmitsi olukordadega, kus maja kommunaalkulud on paisunud ootamatult suureks või küttesüsteem lakkab hoopis töötamast. Eesti ilm on väga muutlik, eriti sügisperiood öökülmade ja hoogsadudega. Seega tuleb hooned varakult kütteperioodiks ette valmistada ning tegeleda ennetavalt küttesüsteemide hooldusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele