• ST
  • 18.12.23, 16:45

Katus nõuab kvaliteeti

Meie karmivõitu ja muutlikus kliimas langeb katusele eriline koormus. Olgu siis tegu talviste lumesadude või suviste vihmadega, iga järeleandmine katuse kvaliteedis võib kaasa tuua kulukaid tagajärgi. Meil on mõned kasulikud soovitused, mida tasub katuse renoveerimisel või uue katuse paigaldamisel tähele panna.
4m2 suurune lamekatuse katuseterrassi aken
  • 4m2 suurune lamekatuse katuseterrassi aken

Vaieldamatult parim lamekatuse materjal

Lamekatused on visuaalselt atraktiivsed, praktilised, kuid samas materjalide osas äärmiselt nõudlikud. Katuseturul on pakkumisi palju, aga valiku tegemisel tuleb olla valiv, sest maja ehitame ju aastakümneteks. Seepärast tuleb mõelda mitu sammu ette ja valida kattematerjal, mis oleks võimalikult vastupidav, ilmastikukindel, hooldusvaba, lihtsalt paigaldatav, kuid samas ka keskkonnasõbralik. Kõikidele neile nõuetele vastab Elevate Rubbergard EPDM, mis on praktiliselt ideaalne lahendus nii tööstushoonetele kui ka eramajadele.
Elevate RubberGard on universaalne lamekatusematerjal, mida on võimalik kohandada ka keerulise kujuga katustele.
  • Elevate RubberGard on universaalne lamekatusematerjal, mida on võimalik kohandada ka keerulise kujuga katustele.
Elevate (varasema nimetusega Firestone) Rubbergard EPDM on maailma populaarseim lamekatuse materjal, millega on kaetud üle miljardi ruutmeetri katusepinda. Seda mitmel olulisel põhjusel – see on erakordselt ilmastikukindel ka meie kliimas, seda on lihtne paigaldada isegi üksi, ei vaja paigaldusel keevisõmbluseid ega kuumapuhurit, on praktiliselt hooldusvaba ning lisaks ka keskkonnasõbralik, sobides suurepäraselt näiteks murukatustele (seisev vesi ei tekita kahjusid). Eriti mugav on Rubbergard EPDM-i kasutada renoveerimisel, sest seda võib südamerahuga paigaldada vana katusekatte peale. Seega on lamekatusele kattematerjali otsides Elevate Rubbergard EPDM vaieldamatul üks hinnatumaid lahendusi turul.

Lamekatusele katuseaknad?

Lamekatuste ja katuseterrasside lai levik on kaasa toonud ka kasvava nõudluse universaalsete katuseakende järele, mis oleksid lisaks valgusallikale ka läbipääsuavadeks. Maailma ühe tipptootja Lamiluxi katuseaknad ei ole lihtsalt valguseallikad, vaid tänu mõõtmetele kasutatakse neid ka katusele või katuseterrassile ligipääsuks, seega kaks ühes. Lisaks turvalisusele ja ilmastikukindlusele on Lamiluxi aknad tuntud nii disaini kui ka innovaatiliste tehniliste lahenduste poolest. Akende ohutu avamise-sulgemise eest hoolitseb akendesse sisseehitatud töökindel automaatika. Nt Lamilux Flat Roof Exit Square ruudukujulise katuseakna puhul saab katuseterrassile pääsemiseks kasutada ruumisäästlikku spiraaltreppi. Tänu oma töökindlusele ning esteetilisele välimusele on Lamiluxi katuseaknad korduvalt pälvinud mainekaid RedDot disainiauhindu.

Valge ja soe katusealune – millised katuseaknad viilkatusele?

Katusealuse ehk pööningu väljaehitamine viilkatusega elamu puhul on ilmselt soodsaim võimalus elamispinna suurendamiseks. Siin on aga oluline silmas pidada, et katusealune saaks ikka piisavalt soe ja valge. Roto katuseaknad on selle juures abiks olnud juba aastakümneid ning muutunud oma kvaliteedi ja soojapidavusega katuseakende etaloniks. Tänapäeval on katuseakende üheks eelistatumaks mudeliks kujunenudki just Roto R79 ja seda põhjusega. Kolmekordsel klaaspaketil on tippklassi soojapidavus, akent on lihtne paigaldada ning hooldada, kondentsvee oht praktiliselt puudub ning erinevalt konkurentidest kuulub komplekti ka väline soojustusplokk koos montaažinurkadega. Roto katuseaknad muudab veelgi kasutajasõbralikumaks lai valik lisavarustust, aksessuaare, nt välised-sisemised päikesevarjud, mootorid akende automaatseks avamiseks.
Roto katuseakendel on tehases eelpaigaldatud soojustusplokk WD, montaažinurgad ja aurutõkkekile.
  • Roto katuseakendel on tehases eelpaigaldatud soojustusplokk WD, montaažinurgad ja aurutõkkekile.
Kõigi ülaltoodud toodete ja kaubamärkide maaletooja on VBH Estonia. VBH Estonia on ekspert katuse-, ukse- ja aknatarvikute, mööblifurnituuri, puidukaitsevahendite alal. Lisaks laiale tootevalikule annavad VBH Estonia asjatundjaid ka põhjalikke konsultatsiooni toodete paigaldamiseks ja kasutamiseks. Täpsemalt saab VBH Estonia tootevalikuga tutvuda aadressil vbh.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 25.10.24, 17:12
Rohkem ruumi, soojust ja valgust Roto katuseakendega
Tänu oma kõrgele kvaliteedile, laiale lisavarustuse valikule, mugavale kasutusele ning esteetilisele välimusele on just Roto katuseaknad muutunud üheks eelistatumaks valikuks pööningute muutmisel eluruumideks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele