• 18.09.24, 09:45

Ehitussektor teenis mullu viie aasta suurima kasumi

Mullu kasvas ehitussektori kasum 67 protsenti ehk kokku oli valdkonna kasum 149 miljonit eurot, mis on viimase viie aasta kõrgeim näitaja.
Ehitussektori käive langes, aga kasum kasvas.
  • Ehitussektori käive langes, aga kasum kasvas. Foto: Liis Treimann
Ehitussektori käive langes aga 2,7 protsenti, mis tähendab, et hinnakasvust hoolimata ei suutnud käive kasvada ning mahu kukkumine oli ränk, rääkis Infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv.
Analüütik selgitas aga, et ehitussektori kasum kasvas niivõrd palju, sest ettevõtted muutsid oma töö efektiivsemaks, korrigeerisid marginaale ning pikaajalised kahjumlikud projektid jäeti ära.
Intervjueeris Hando Sinisalu.

Seotud lood

Uudised
  • 18.09.24, 08:12
73 ettevõtte juhti: ehituse seisund on paranenud
Kui aasta tagasi oli 73 ehitusjuhi keskmine hinnang sektori tervisele 5-pallisüsteemis 3,05, siis septembrikuises küsitluses oli juhtide keskmine hinnang sektori tervisele 3,14. Kasv pole suur, kuid on siiski selge liikumine optimistlikumas suunas, selgus Äripäeva Infopanga küsitlusest.
Uudised
  • 18.09.24, 08:46
Tarmo Roos: elukondlik ehitus teeb suure tõusu
Mapris tööd jagub, aga selleks on eelnevalt ka palju vaeva nähtud, ütles ettevõtte tegevjuht Tarmo Roos.
Uudised
  • 17.09.24, 13:26
Ehitusega alustamine rühib ülesmäge
Ehitusega alustamise maht on kasvule pöördunud majanduskonjunktuuri ja koduostjate kehva meeleolu kiuste, kirjutab kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 09:14
Õigeaegne küttesüsteemide hooldus tagab muretu talve ja säästab raha
Ükski hooneomanik ei soovi keset talve seista silmitsi olukordadega, kus maja kommunaalkulud on paisunud ootamatult suureks või küttesüsteem lakkab hoopis töötamast. Eesti ilm on väga muutlik, eriti sügisperiood öökülmade ja hoogsadudega. Seega tuleb hooned varakult kütteperioodiks ette valmistada ning tegeleda ennetavalt küttesüsteemide hooldusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele