• 16.08.24, 11:13

Advokaat: kas hoiatada või lahti lasta - kuidas käituda, kui töötaja suhtes kaob usaldus

Viimasel ajal on sagenenud olukorrad, kus tööandja on saanud teada töötaja ebalojaalsest käitumisest ja sooviks võimalusel töölepingu kohe üles öelda. Samas tekivad usalduse kaotuse olukordades siiski põhjendatult küsimused, kas hoiatada või lõpetada töösuhe kohe? Artiklis selgitab Leadell Pilv Advokaadibüroo vandeadvokaat Epp Lumiste, millal peaks hoiatama ja millal mitte.
Kas ehitusplatsilt varastav töötaja väärib hoiatamist või lahti laskmist? Töövaidluskomisjonide viimase aja praktika on tekitanud olukorra, kus tööandjal puudub tegelikkuses kindlus, milline töötaja teguviis loetakse “nii raskeks”, et võimaldab töösuhte hoiatamata üles öelda.
  • Kas ehitusplatsilt varastav töötaja väärib hoiatamist või lahti laskmist? Töövaidluskomisjonide viimase aja praktika on tekitanud olukorra, kus tööandjal puudub tegelikkuses kindlus, milline töötaja teguviis loetakse “nii raskeks”, et võimaldab töösuhte hoiatamata üles öelda. Foto: Erik Prozes
Töölepingu seaduse (TLS) § 88 lg 1 p 5 annab tööandjale võimaluse tööleping üles öelda, kui töötaja on toime pannud varguse, pettuse või muu teo, mis põhjustab tööandjal usalduse kaotuse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele