• 05.03.24, 09:52

Kinnisvaraturu uus kuum trend: suur põgenemine Hispaaniasse

Nii mõnigi peab olukorda Eestis juba nii lootusetuks, et võtab riski ja läheb Hispaania kinnisvaraturule paremat tootlust otsima. Lisaks ähvardab kohalikku kodulaenuturgu raputus, mis võiks konkurentsi elavdada.
Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg
  • Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg Foto: Andras Kralla
Eesti eluasemeturult endiselt erilisi rõõmuhõiskeid ei kostu. “Ostja on harjunud euriboriga,” kostis Arco Vara Kinnisvarabüroo tegevjuht Elari Tamm. “Millega nad leppida ei taha, on ... hind. See peab ju tulema allapoole. Täna on ostjate turg. Saaks 15 000 alla, siis oleks nii mõnelgi korteril ostja olemas.”
Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg annab annab üle kuu "Ruutmeetrite taga" uudiskirjas ülevaate olulisimatest uudistest, millega kokku panna Eesti ehitus- ja kinnisvaraturu pilt. Uudiskirja saab tasuta tellida Äripäeva uudiskirjade lehelt.
Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand näeb hoopis, et kätte hakkab jõudma tasakaalupunkt, kus nii suuri järeleandmisi ei pea tegema. “Minu taktika on olnud: läbirääkimisi tehakse viisakalt, jäädakse hinnaalanduse 3–6% vahemikku. Kui inimene tahab alla 10%, siis jään viisakaks ja juhatan ta uksest välja.” kirjeldas Allekand.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele