Autor: Swecon • 5. september 2024

Ammanni suurte tee-ehitusmasinate edasimüüja Eestis on Swecon AS

Alates 2024. aastast on Swecon AS hinnatud tee-ehitusmasinate tootja Ammann ametlik esindaja Eestis. Samuti jätkatakse Volvo ehitusmasinate, Metso purustus- ja sõelumisseadmete ning ehitus- ja tööstussektoris Merlo teleskooplaadurite müügi, hooldamise ning remondiga.

„Sellel aastal on meil kaks olulist uudist. Esmalt viis Ammann Group lõpule Volvo Construction Equipmenti ABG asfaldimasinate äriüksuse omandamise ning seoses sellega kannavad nüüd endised Volvo ABG asfaldilaoturid Ammann ABG asfaldilaoturite nime. Teiseks sõlmis Swecon Grupp koostöölepingu Ammann Grupiga ning on nüüd Ammann asfaldi- ja pinnaserullide ja Ammann ABG asfaldilaoturite esindaja Eesti, Lätis, Rootsis ja Saksamaal,” räägib Swecon AS-i tootejuht Robin Aringo.

Ta rõhutab, et Ammanni uue edasimüüjana toob Swecon Eesti turule 1,3-14-tonnised asfaldirullid, 3,5-21 tonnised pinnaserullid, 10-tonnise pneumorulli ja hinnatud ABG Titan asfaldilaoturid. Ammann on kuuendat põlvkonda tegutsev pereettevõte ning maailma juhtiv asfalditehaste, masinate ja teenuste tarnija ehitustööstusele, omades põhjalikke teadmisi teedeehituse ja transpordi valdkonnas.

„Oleme pühendunud kvaliteetse klienditeeninduse ja tehnilise toe pakkumisele, tänu millele saavad kliendid kogenud partneri, kes reageerib kiiresti riketele, pakub kiiret varuosade tarnet ja professionaalseid hooldusteenuseid. Klientide jaoks tähendab see, et tugevdame turul veelgi oma spetsiaalset hooldustuge tee-ehitusmasinatele,” ütleb Aringo.

Samas jätkab Swecon Volvo asfaldilaoturite, rullide ja ehitusmasinate hooldamise, remondi ning varuosade müügiga ja esindab endiselt nii uusi kui ka kasutatud Merlo teleskooplaadureid ning Metso karjääriseadmeid. Samuti pakub Swecon lisaseadmeid tuntud kaubamärkidelt nagu Engcon, Fronteq (UFO), Steelwrist, Rototilt, Drivex, ABL, Holms, Axer, Aadi/Loadtronic jne ning teostab Volvo ehitusmasinate mootorite, käigukastide, sildade taastus- ja kapitaalremonti ning erinevate avade/võllide taastamist.

Sweconi põhilised kliendid on sadamad, puidu- ja turbatööstused, karjäärid, kaevandused ja tee-ehitusettevõtted. Ettevõte tegutseb üle Eesti ning omab keskusi Tallinnas, Haapsalus, Rakveres, Tartus ja Pärnus. „Meie eesmärk on suhelda klientidega personaalselt ning pakkuda neile omas valdkonnas kõrgeimat kompetentsi. Näiteks teostame palju taastamis- ja erilahendustöid kohapeal,” räägib Aringo. „Oleme paindlikud ning suudame hinnata probleemide tõsidust ja prioriseerida oma töid.”

1993. aastal asutatud ja varem Lanteki nime kandnud Swecon tegeles algselt Rootsist kasutatud põllumajandustehnika tarnimisega. Õige pea saadi aga ainuõigus Volvo ehitustehnika järelturul tegutsemiseks ning hakati Volvo CE tootmisüksustele ning samuti kohalikele klientidele taastama ja komplekteerima Volvo ehitusmasinate mootoreid ning pumpasid. Aastatel 1995-2008 esindas Swecon Eesti turul Dynapac asfaldi- ja pinnaserulle ja asfaldilaotureid, saavutades koduturul turuliidri kindla positsiooni. 1996-2003 tegeles Swecon Rottne metsamasinate müügi ja järelturuteenuste pakkumisega ning 1998. aastal saadi Volvo CE masinate hooldusõiguse kõrval ka nende müügiõigus. 2023. aastast on ettevõtte tooteportfellis Merlo ja 2024. aastast Metso ning Ammanni rasketehnika.

Swecon Group on esindatud Rootsis, Saksamaal, Eestis, Lätis ja Leedus, pakub laia valikut ehitusmasinaid ja nende lisaseadmeid, varuosi, hooldustuge, järelteenindust, ehitusplatsi projektlahendusi, rahastamist ja masinarendilahendusi ning sellel on üle 1300 töötaja. Swecon kuulub emaettevõttele Lantmännen.

Küsi lisainfot ja jälgi kampaaniapakkumisi siit >>

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785