• 03.05.21, 13:47

Digitaalsed lahendused aitavad targemini ehitada

Äripäeva raadio "Lavajuttude" saates meenutame veebruaris toimunud Ehituse Tehnoloogiakonverents, kus jagati tuleviku prognoose ning räägiti, millised võiksid olla uudsed lahendused.
ajandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digitaalehituse valdkonnajuht Jaan Saar
  • ajandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digitaalehituse valdkonnajuht Jaan Saar
Esmalt esineb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digitaalehituse valdkonnajuht Jaan Saar, kes räägib sellest, milline võiks olla ehituse pikk vaade ehk millised probleemid kummitavad valdkonda. Saare sõnul on ehituses Eestis kaks põhiprobleemi: kvaliteetse elukeskkonna alustalad on puudulikud ning nigel ehitussektori tootlikkus.
Samuti kõneleb Saar sellest, et riik pakub uue lahenduse abil päris elu 3D kaksikut, millega on võimalik tutvuda Eestis paiknevate hoonetega iga nurga alt ja ruumiliselt visualiseerida nende ümbrust.
Saate teises pooles räägib tulevikulahendustest digitaalehituse praktik Taavi Liiv: täpsemalt, mis loom on punktpilv ning miks see kasulik on.
Digitaalsed lahendused aitavad üha enam ehitajal targemini tegutseda
00:00

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.24, 13:03
Halvasti tehtud elektritööd põhjustavad igapäevaselt inimestele ja hoonetele väga suurt ohtu – ära jää õnnetust ootama!
Naabrimees võib olla meil kuldsete kätega ja tubli, aga elektrisüsteeme ehitama ning hooldama tuleks kutsuda ainult kvalifitseeritud spetsialist. Pädevusega elektrikul on kõik teadmised ja oskused olemas. Forus näeb oma praktikas sageli, kuidas kliendid otsivad odavamat hinda, aga saavad elektritöö, mis pole kvaliteetne ning millel on oht inimeludele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele