• ST
  • 25.10.24, 17:12

Rohkem ruumi, soojust ja valgust Roto katuseakendega

Tänu oma kõrgele kvaliteedile, laiale lisavarustuse valikule, mugavale kasutusele ning esteetilisele välimusele on just Roto katuseaknad muutunud üheks eelistatumaks valikuks pööningute muutmisel eluruumideks.
Roto arendab nutikaid tootelahendusi, mis avaldavad muljet oma tehnoloogilise täpsuse ja pika kasutuseaga, tegemata sealjuures järeleandmisi esteetikas.Designo R6 katuseaknad, Tšehhi
  • Roto arendab nutikaid tootelahendusi, mis avaldavad muljet oma tehnoloogilise täpsuse ja pika kasutuseaga, tegemata sealjuures järeleandmisi esteetikas.Designo R6 katuseaknad, Tšehhi
Pööning on meie kodudes tihti alakasutatud ja -hinnatud, kuigi sellest saaks teha põneva täienduse juba olemasolevale elamispinnale. Katusealuse ruumi ainulaadsed omadused, nagu erinevad katusekalded ja nähtavad sõrestikuelemendid, aitavad luua ruume, mida saab kohandada mitmeks otstarbeks – magamistuba, kodukontor või isegi köök ja vannituba. Üheks võtmeküsimuseks pööningu kasutuselevõtul on kindlasti valgus või siis pigem selle puudumine. Ehkki ruumides saab kasutada ka kunstlikku valgustust, muudab pööningu elamisväärseks just loomuliku valguse olemasolu.
Siin on katuseaknad otsustava tähtsusega, et muuta pööning mitte ainult funktsionaalseks, vaid ka elamisväärseks, tuues sisse loomulikku valgust, parandades ventilatsiooni ja pakkudes väljavaadet välismaailma.

Looduslik valgus ja energiatõhusus

Roto katuseaknad on loodud selleks, et tuua pööningule võimalikult palju loomulikku valgust. Erinevalt tavalistest akendest, mis võivad järsu katusekalde või madala lae tõttu valgustust piirata, on Roto aknad disainitud nii, et ruumide valgustus oleks võimalikult optimaalne. Lisaks saab valida mitme mudeli vahel, sealhulgas pöörd-avatavad, top-sving ja kahesüsteemselt-avatavad aknad, mis sobivad erinevate katusekalletega, et tagada maksimaalne valgustus ruumis.
Saksa firma Roto Frank AG katuseaknad pole pelgalt kaasaegse disaini musternäidised, vaid pakuvad ka reaalset ja mõõdetavat kasu energiatõhususe, kestvuse ja jätkusuutlikkuse osas. Aknad on varustatud väärisgaasidega täidetud kolmekordse klaaspaketiga, mis aitab hoida ruume talvel soojana ja suvel jahedana. See on eriti oluline just meie kliimas, kus temperatuurikõikumised võivad olla suured.
Tehases komplekteeritud WD-plokiga aknad aitavad vähendada talvel energiakadu oluliselt.
  • Tehases komplekteeritud WD-plokiga aknad aitavad vähendada talvel energiakadu oluliselt.

Vältides soojuskadu ja kondensatsiooni

Roto katuseaknad aitavad ka oluliselt vähendada külmasildade teket. Tehases eelpaigaldatud WD-plokk, mis katab kogu aknalengi, tagab tõhusa soojustuse ja vähendab soojuskadu. Lisaks on akendele eelpaigaldatud aurutõkkekile, mis takistab niiskuse pääsu konstruktsiooni, vähendades nii hallituse ja niiskuskahjustuste ohtu. Ühtlasi hoiab see ära ka võimaliku tuuletõmbuse tekke.
WD-ploki süsteem tõstab temperatuuri aknaraami ja katuse ühenduskohas umbes viis kraadi, mis aitab vältida kondenseerumist – üldlevinud probleem just meie kliimas. Kondensatsioon võib aja jooksul põhjustada hallituse kasvu ja ehituslikke probleeme, kuid Roto aknad minimeerivad selle riski, tagades parema soojusregulatsiooni akna-katuse kokkupuutel. Ühtlasi võid olla kindel, et hoone konstruktsioon püsib tugev ja hooldusvajadus väheneb märkimisväärselt.
Hea isolatsioon, tuulekindel konstruktsioon ja tugev ühendus aluskatusega aitavad parandada eluruumi energiatõhusust. Roto Designo katuseakende paigaldus on lihtne ja turvaline, tagades täpse sobivuse, vastupidavuse ning pikaajalise rahulolu.
  • Hea isolatsioon, tuulekindel konstruktsioon ja tugev ühendus aluskatusega aitavad parandada eluruumi energiatõhusust. Roto Designo katuseakende paigaldus on lihtne ja turvaline, tagades täpse sobivuse, vastupidavuse ning pikaajalise rahulolu.

Vastupidavus ja pikaajaline töökindlus

Vastupidavus on hea disaini nurgakivi ja Roto katuseaknad on ehitatud nii, et kestavad ja taluvad ka ekstreemseid ilmastikuolusid. Aknad on valmistatud terastugevdatud PVC-st ja põhjamaisest männipuidust, mis tagavad vastupidavuse ka rasketes ilmastikutingimustes. PVC-profiilid on korrosioonikindlad ja kergesti hooldatavad, sobides eriti hästi piirkondadesse, kus esineb sagedasi vihmasadusid või suuri temperatuuri kõikumisi. Puidust karkassid on kaetud spetsiaalse lakikihiga, mis kaitseb niiskuskahjustuste ja värvimuutuste eest. Roto aknad ei vaja aastate jooksul sagedast hooldust, mis on ehitajatele ja hooneomanikele oluline kriteerium. Vastupidavad materjalid ja kvaliteetne viimistlus tagavad pikaajalise töökindluse ja madalad hoolduskulud.
Roto Designo R6/R8 PVC-profiili läbilõige – hea soojusisolatsioon, vastupidav ning praktiliselt hooldusvaba.
  • Roto Designo R6/R8 PVC-profiili läbilõige – hea soojusisolatsioon, vastupidav ning praktiliselt hooldusvaba.

Elegantne ja kaasaegne disain

Katuseakende esteetilised omadused on sama olulised kui nende funktsionaalsed omadused. Roto katuseaknad on elegantse ja kaasaegse disainiga, kus pole nähtavaid kruvisid ega polte. Antratsiit-metallik viimistlus sobib enamike katusekattematerjalidega, luues nii harmoonilise üldmulje. Soovi korral saab aknakatteid tellida ka titaantsingist, vasest või mis tahes soovitud värvist RAL värviruumis.
Lisaks pakub Roto võimalust valida PVC või puidu vahel, et veelgi sujuvamalt sobitada aknad erinevatesse projektidesse, tagades, et lõpptulemus vastab võimalikult täpselt arhitekti või tellija visioonile. Katuseakna kohandamise üksikprojektide jaoks muudab lihtsamaks võimalus ka puitkarkasse värvida mis tahes RAL-värviga ning PVC-d saab tellida mitme erineva puiduviimistlusega.
Roto pakub erinevaid katuseaknakatteid antratsiitmetalli, titaantsingi, vase või RAL-värviruumi toonides.
  • Roto pakub erinevaid katuseaknakatteid antratsiitmetalli, titaantsingi, vase või RAL-värviruumi toonides.

Lihtne paigaldada ja hooldada

Roto muudab paigaldamise lihtsamaks, säästes nii aega ja vähendades võimalike vigade riski. Tehases paigaldatud paigaldusklambrid ja isolatsioonikomponendid kiirendavad paigaldusprotsessi, vähendades kohapealse töö vajadust ja tagades täpse tulemuse. Reaalselt võivad need funktsioonid lühendada paigaldusaega kuni 30%.
Samal ajal võimaldab Roto pakutav ainulaadne paigaldusjärgne reguleerimissüsteem pärast paigaldamist väiksemaid kohendusi ilma plaate või katteid eemaldamata. See funktsioon aitab professionaalidel tagada ideaalse sobivuse isegi siis, kui katusekonstruktsioonis esinevad väikesed nihked. Paigaldusjärgse peenhäälestuse lihtsus lisab akendele väärtust, tagades pikaajalise funktsionaalsuse.

Tervem ja stabiilsem sisekliima

Roto katuseaknad aitavad luua tervislikuma ja mugavama elukeskkonna. Tõhusa soojusisolatsiooniga aknad hoiavad eemal tuuletõmbuse ja loovad aastaringselt stabiilse ning meeldiva sisekliima. Lisaks on Roto aknad valmistatud madala emissiooniga materjalidest, mis ei eralda kahjulikke lenduvaid orgaanilisi ühendeid ja hoiavad siseõhu kvaliteedi kõrgel tasemel. See on eriti oluline, sest kaasaegsed hooned muutuvad üha õhukindlamaks ja paremini isoleeritumaks, suurendades vajadust kvaliteetsete materjalide järele, mis ei kahjustaks õhukvaliteeti.
Pime pööning on muutunud valgusküllaseks ja hubaseks eluruumiks.
  • Pime pööning on muutunud valgusküllaseks ja hubaseks eluruumiks.

Kokkuvõtteks

Roto katuseaknad on suurepäraseks lahenduseks pööninguruumide valgustamisel ja energiatõhususe tagamisel. Vastupidav disain, lihtne paigaldus ja hooldus, lai mudeli-ja lisavarustuse valik teevad neist praktiliselt ideaalse valiku iga projekti jaoks. Lisaks aitavad nad luua tervislikuma ja mugavama elukeskkonna, pakkudes pikaajalist väärtust ja ka esteetilist naudingut. Parim valik kõigile, nii ehitajale kui arhitektile.
Inspiratsiooni leidmiseks laadige alla Roto Lookbook SIIT >>

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 25.10.24, 17:12
Rohkem ruumi, soojust ja valgust Roto katuseakendega
Tänu oma kõrgele kvaliteedile, laiale lisavarustuse valikule, mugavale kasutusele ning esteetilisele välimusele on just Roto katuseaknad muutunud üheks eelistatumaks valikuks pööningute muutmisel eluruumideks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele