• ST
  • 30.09.24, 12:21

JLG Industries – ohutute kõrgustes töötamise tõstukite ja platvormide teerajaja

JLG Industries, Inc. on maailma juhtiv korvtõstukite arendaja ja tootja, kelle mitmekesisesse tooteportfelli kuuluvad ka JLG® mobiilsed tõsteplatvormid, JLG ja SkyTrak® teleskooplaadurid ning paljud muud ohutuks ja ergonoomiliseks kõrgustes töötamiseks vajalikud seadmed. Eestis esindab JLG kaubamärki Liftest OÜ.
JLG Industries – ohutute kõrgustes töötamise tõstukite ja platvormide teerajaja
  • JLG Industries – ohutute kõrgustes töötamise tõstukite ja platvormide teerajaja
„Kui rääkida ohutult kõrgustes töötamisest, siis selles vallas ongi olnud teerajajaks JLG, mis alustas 1970. aastatel esimeste suurte tõsteplatvormide tootmist,” tutvustab Liftest OÜ tegevjuht Marek Lemsalu. „JLG eesmärk on alati olnud leida turvaline ja mugav alternatiiv tavalistele redelitele ning tellingutele. Hämmastav on see, et nende 50 aasta jooksul on koguaeg toimunud aktiivne arendustöö, ettevõtte insenerid tulevad peaaegu igal aastal turule mõne uue innovaatilise lahendusega tööstus-, ehitus- ja laondussektorile, kusjuures iga valdkonna jaoks oma nüansiga.”
Ta toob näiteks umbes viis aastat tagasi turule jõudnud käsitsi reguleeritavad tõsteseadmed ehk redelasendajad, mis oma kasutusmugavuse, ohutuse ja keskkonnasõbralikkusega on viinud kõrgustes tehtavad tööd täiesti uuele tasemele. „JLG mõtleb nii ergonoomikale kui ka turvalisusele ning tegemist on oma ala täieliku professionaaliga, kelle kvaliteedis ei saa kahelda. Üldse on tegelikult nii, et kui juba USA ettevõte sellel alal töötab, on ta läbinud nii tiheda sõela, et tema tooteid võib kinnisilmi usaldada. Lisaks majasisesele arendustegevusele on JLG aastate jooksul ostnud kokku teisi tegijaid, kes toodavad nende gruppi sobivaid masinaid, laiendades nii oma valikut.”

Reaalsest vajadusest tekkinud ettevõte

JLG sai alguse 1970. aastatel, kui ettevõtte asutaja John L. Grove lahkus edukast kraanasid tootvast ettevõttest, mille kaasasutaja oli. Puhkusel olles reisis ta koos abikaasaga mööda Ameerikat, külastades peamisi vaatamisväärsusi, sealhulgas ehitatavat Hooveri tammi. Seal nägi Grove vajadust masina järele, mis tõstaks töötajaid ohutult ja tõhusalt õhku. Reisilt naastes koondas ta oma suure idee ümber grupi inimesi, kellega koos asus lahendama ehitustööstuses kasvavat muret. 1970. aastal koostasid nad esimese õhutööplatvormi, millega pani aluse tänaseks juba üle 50 aasta tegutsenud ettevõttele.
Kui Grove 2003. aastal siit ilmast lahkus, jättis ta endast maha pärandi, mille keskmes on pidev soov hoida inimesi turvaliselt. See põhimõte on JLG-s endiselt kesksel kohal: ettevõte loob lahendusi, mis kaitsevad ja tõstavad inimesi, andes neile võimaluse teha oma tööd ohutult ja produktiivselt. Teine JLG põhiväärtus on keskkonnakaitse: ettevõtte eesmärk on vähendada jäätmeid ja heitkoguseid, minimeerida kahjulikke keskkonnamõjusid, edendada ressursside säästmist ja parandada energiatõhusust nii ettevõttes kui ka oma toodetes.

Lahendused, millega tasub tutvuda

JLG tooted on populaarsed nii USA-s kui ka Euroopas. „Näiteks Eestis ei ole küll lintidel töötavad tõstukid või kitsad ja jõulised masinad nii menukad kui mujal, kuna meie maapind on sile, ruumi on palju ning näiteks elektriettevõtted saavad hakkama ka järelveetavate tõstukitega. Ent lõunapoole minnes leiab nii Itaaliast kui ka Hispaaniast palju JLG eriotstarbelisi tõstukeid, millega on mugav mägedes, kallakute peal ning kitsastes oludes töötada,” toob Lemsalu näite.
Aina enam kasutatakse JLG seadmeid lennujaamades ja mujal, kus on vaja teenindada inimesi.„Diislipõhistest tõstukitest saab ajalugu, sest need on lärmakad ja saastavad liigselt keskkonda. Isegi suuremad masinad töötavad täna juba vaiksel elektrimootoril ning meilt küsivad kliendid elektrilisi tõstukeid ka ehitusplatsidele ja suurtesse töökodadesse, kus on vaja teostada remondi- ja värvitöid näiteks lennukite või muude kõrgete objektide kallal,” selgitab Lemsalu. Ta lisab, et suurtesse tehastesse või korstnani ulatumiseks on olemas kuni 54-meetrise poomtõstukiga masinad. Väikseima JLG poomtõstuki ulatus on kolm meetrit.
Mugavust lisab võimalus virtuaalne lahendus, mis võimaldab JLG masinad liita näiteks BIM-süsteemiga, et näha nende sobivust konkreetse objektiga. „Telefonirakendus võimaldab kohe proovida, kas masin sobib soovitud kohta oma pikkuse, kõrguse ja laiuse poolest. Seega ei pea enam uut seadet ostes seda otseselt katsuma ja üle mõõtma, vaid programm teeb sobivustesti meie eest. Ja kui klient ei ole kindel, milline masin on see õige, tuleme kohale ning leiame kohapeal koos lahenduse,” lubab Lemsalu.
JLG esindaja Eestis on enam kui 15 aastat tegutsenud Liftest. Ettevõte müüb erinevaid korvtõstukeid: autode peal olevaid tõstukeid, samuti käär-, poom- ja masttõstukeid. Lisaks uute ja kasutatud tõstukite müügile tegeletakse masinate hoolduse, remondi ning varuosamüügiga. Liftesti parterid on ettevõtjad, kes hoolivad oma töötajatest, sest tippmasinaid on ergonoomilised, mugavad ja turvalised.
Rohkem info Liftest OÜ kodulehel liftest.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 12:03
Ehitusfirma Rand & Tuulberg kestlikkuse juht August Kompus: ärme tekita rohepaanikat, vaid räägime kaasa
2025. aasta esimesel poolel võetakse Eestis vastu kliimakindla majanduse seadus ehk kliimaseadus, mis hakkab tulevikus otseselt mõjutama ka ehitusturgu. „Peame mõistma, et maailm muutub, ehitusturg muutub, kliimaseadus tuleb ning praegu on viimane aeg selles protsessis kaasa rääkida,” ütleb ehitusfirma Rand & Tuulberg jätkusuutliku ettevõtluse ehk kestlikkuse juht August Kompus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele