• ST
  • 12.09.24, 11:58

Millised eeliseid pakub kaasaskantav vints keeruliste tööde teostamisel?

Kaasaskantav mobiilne vints aitab keerulisi tööd teha nii metsas, põllul, ehitusplatsil ja päästetöödel, kuhu pole võimalik rasketehnikaga ligi pääseda. Kerge kaaluga vints on kompaktne, kiire ja üllatavalt suure tõmbejõuga.
Millised eeliseid pakub kaasaskantav vints keeruliste tööde teostamisel?
  • Millised eeliseid pakub kaasaskantav vints keeruliste tööde teostamisel?
„Pakume mobiilset tõmbejõudu seal, kus seda parasjagu on vaja. Käeotsas kantavaid suure tõmbejõuga vintse on võimalik kinnitada nii auto või ATV haakekonksu, hoone tellingute, kivide kui ka puude ja postide külge. See umbes 16-kilogrammine abimees on asendamatu seal, kuhu rasketehnikaga ligi ei saa või kus läheks suure tehnika kasutamine kulukaks,” tutvustab vints.ee juht Martin Ostrat.
Vints.ee kliendid on erinevatest valdkondadest nagu metsandus, jahindus, ehitus, elekter, telekom, off-road, lennundus ja päästetööd. Mobiilse vintsi puhul ei kogune köis trumlile, vaid ainult läbib seda. See tähendab, et trumli läbimõõt ei suurene ja kasutada on kogu aeg maksimaalne tõmbejõud.
Kui varem kasutasid elektri- ja telekommunikatsiooniettevõtete töötajad kaablite tõmbamiseks enamasti ekskavaatorit, nüüd saavad nad hakkama sõiduautosse mahtuva vintsiga. Ehitustöödel paigaldatakse mobiilse vintsi abil torusid, sest kuni kahetonnise tõmbejõuga mobiilset vintsi saab edukalt kasutada siseruumides ning seda ploki abita. Arboristid kasutavad kergeid vintse puude langetamises, metsaomanikud puude ja jahimehed saagi metsast väljatoomiseks.
Elektritööde ettevõte E-Service AS kasutab mobiilseid vintse võrgutöödel kaablite vedamiseks...
Mobiilne, köiepiduri ja tsentrifugaalsiduriga vints PCW4000 on näiteks kuni neli korda kiirem kui elektrilised vintsid (kuni 18 m/min) ning selle maksimaalse tõmbejõu juures plokke kasutamata on tõmbekiirus ligikaudu 7.5 m/min. Seega saab mobiilse vintsiga töö kiiremini tehtud. Kasutades lisavarustuses olevat suurema läbimõõduga trumlit, suureneb vintsimiskiirus 18 meetrini minutis. Lisaks saab mobiilse vintsiga töötada pause tegemata. Elektrilistel vintsidel on töötsükliks tavaliselt 20%, mis tähendab seda, et kaks minutit töötades, peab vintsil 8 minutit puhata laskma.
Ostrat lisab, et mobiilse vintsi eeliseks räägib ka see, et kasutada saab sisuliselt piiramata pikkusega trossi – olgu vaja vintsida eset isegi 200 või 300 meetri kauguselt. „Lihtsalt köis tuleb nii puu kui ka vintsitava eseme külge korralikult kinnitada ning masin teeb kogu raske töö sinu eest ära! Tavalistel vintsidel on köie või trossi pikkus limiteeritud trumli mahuga ja jääb kuni 30 meeteri juurde. Lisaks on meil saadaval ka rakis vertikaalse tõmbamise tarvis.”
Vints.ee esindab Baltikumi kvaliteetseid Kanadas ja Saksamaal valmistatud vintse EDER ja PWC.
Loe lähemalt www.vints.ee või võta ühendust telefonil 5333 0641 ja 5331 1127 või kirjuta [email protected]

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 09:14
Õigeaegne küttesüsteemide hooldus tagab muretu talve ja säästab raha
Ükski hooneomanik ei soovi keset talve seista silmitsi olukordadega, kus maja kommunaalkulud on paisunud ootamatult suureks või küttesüsteem lakkab hoopis töötamast. Eesti ilm on väga muutlik, eriti sügisperiood öökülmade ja hoogsadudega. Seega tuleb hooned varakult kütteperioodiks ette valmistada ning tegeleda ennetavalt küttesüsteemide hooldusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele