• ST
  • 01.08.24, 15:23

Milline on uusim, tõhusaim ja vastupidavaim vihmaveesüsteem?

Viimaste kuude heitlikud ja sademeterohked ilmad on toonud välja vajakajäämisi hoonete vihmaveesüsteemides ning pannud majaomanikud niiskuskahjustuste üle muret tundma. Seetõttu on mõistlik enne sügise saabumist vihmaveerennid ja -torud üle kontrollida ning vajadusel välja vahetada. Turu uusimat, kõige vastupidavamat ja efektiivsemat Siba Tech vihmaveesüsteemi tutvustab Ruukki katusetoodete ärivaldkonna juht Kristjan Õsso.
Milline on uusim, tõhusaim ja vastupidavaim vihmaveesüsteem?
  • Milline on uusim, tõhusaim ja vastupidavaim vihmaveesüsteem?
„Efektiivne vihmaveesüsteem juhib katusele kogunenud vihmavee turvaliselt hoonest eemale, vältides vee kogunemist ja kahjustusi hoonele või maja lähedal asetsevale maastikule,” ütleb Õsso. „Tõhus vee äravool vähendab niiskuse kogunemist hoone seintele ja vundamendile, ennetades hallituse ja niiskuskahjustuste teket.”
Korralikud vihmaveesüsteemid aitavad vältida vee tungimist keldritesse ja alapõrandatesse, mis võib põhjustada hoonele tõsiseid struktuurilisi kahjustusi ja hallitust. Samuti on vihmaveesüsteemi ülesanne vältida mulla erosiooni hoone ümbruses, sest see võib kahjustada hoone vundamenti ja haljastust.
Eksperdi sõnul viitavad kahjuks sageli vihmasüsteemi kahjustused puudulikule hooldusele, aga tegelikult tuleks vihmaveesüsteemi hooldada nii kevadel kui ka sügisel, eemaldades sealt ummistust tekitavad puulehed ja muu prahi. Samuti tuleb kontrollida üle rennijätkud, mis võivad talvel suurest jääkoormusest hakata läbi laskma ja vajada uut tihendamist. Sest kui juba vihmaveerenn või -toru on kahjustunud, võib see tekitada hoonele niiskuskahjustusi, mille hilisem remont võib kujuneda kaunis kalliks.

Kuidas valida uut vihmaveesüsteemi?

Kui seni on inimesed teinud põhiliselt vahet kandilistel ja ümaratel vihmaveesüsteemidel, siis Ruukkil on hea uudis uue ja eriti efektiivse lahenduse näol. Nimelt on Ruukki Construction Oy kombineerinud vihmaveesüsteemide ümara ja kandilise kuju ning parimad omadused, saavutades nii suurema tõhusese sademeevee ärajuhtimisel. Võrreldes 135 mm suurusega ümara vihmaveerennisüsteemiga on uue Siba Tech rennide efektiivne pindala 13% suurem!
„Ehk siis ühendatud on poolümar ja kandiline renn ning sellega on saavutatud mahukam ja hermeetilisem vihmaveesüsteem, mida saab kasutada just nii nagu majaomanikule meeldib ning hoonega sobib,” kirjeldab Õsso. „Uuel lahendusel on suurem läbilaskvus ning seda on võimalik paigaldada igale katusetüübile.
Ta rõhutab, et vihmaveesüsteemi valides tasub kindlasti silmas pidada, et vihmaveerenn oleks ka seest kaetud värvkattega. Vastasel juhul võib juhtuda, et UV-kiirgus hakkab süsteemi kahjustama. Väga oluline on nõuetekohane paigaldus, mida tuleb teha vastavalt paigaldusjuhendile ning ettenähtud töövahenditega.
Loe lähemalt Siba Tech vihmaveesüsteemi kohta siit >>

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 09:14
Õigeaegne küttesüsteemide hooldus tagab muretu talve ja säästab raha
Ükski hooneomanik ei soovi keset talve seista silmitsi olukordadega, kus maja kommunaalkulud on paisunud ootamatult suureks või küttesüsteem lakkab hoopis töötamast. Eesti ilm on väga muutlik, eriti sügisperiood öökülmade ja hoogsadudega. Seega tuleb hooned varakult kütteperioodiks ette valmistada ning tegeleda ennetavalt küttesüsteemide hooldusega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele