• 03.10.24, 15:20

Pertens: Rail Balticu hiigelhange võib üllatusi tuua

Rail Balticu välja kuulutatud miljardi euro suurusel alliansshankel on positiivseid külgi, kuid see võib tuua ka üllatusi, rääkis taristufirma TREV-2 juht Sven Pertens.
TREV-2 Grupp ASi juhatuse esimees Sven Pertens.
  • TREV-2 Grupp ASi juhatuse esimees Sven Pertens. Foto: Liis Treimann
“Murekohti võib ennekõike leida selles, et niisugust hanget ei ole Eestis seni läbi viidud. Ei alliansshanget ega niisuguses mahus hanget, nii et sealt võib tulla tulla mitmesuguseid üllatusi,” rääkis Pertens Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
Intervjuus arutles Pertens, kui keerulised tingimused on hankel osalemisele seatud ja millised ettevõtted ilmselt eelise saavad. Juttu tuli ka sellest, kuidas erinevatest ettevõtetest koosnev allianss tööle panna, mis plusse Pertens sellise hanke juures näeb ja kui tõenäoliselt Rail Baltic õigeks ajaks valmis saab.
Küsis Ireene Kilusk.

Seotud lood

Uudised
  • 02.10.24, 14:38
Rail Baltic kuulutas kaks suurt hanget välja
Rail Baltic Estonia kuulutas välja kaks suuremahulist hanget põhitrassi ja Ülemiste Linda rahvusvahelise reisiterminali ehituseks, mille koguväärtus võib ületada miljard eurot.
Uudised
  • 26.09.24, 07:49
Svet: loodame Rail Balticu 2030. aastaks täielikult valmis saada
Taristuminister Vladimir Svet rõhutas Läti ja Leedu kolleegidele vajadust hoida Rail Balticu ehitustempot selliselt, et trass valmiks põhja-lõuna suunal 2030. aastaks täispikkuses. Lähiajal kuulutatakse Eestis välja allianss hankestrateegial põhinevad suuremahulised projekteerimis- ja ehitamishanked, mis hõlmavad ka Lõuna-Pärnumaale jäävat trassi.
Uudised
  • 12.08.24, 13:21
Rail Baltic kuulutab septembris välja pea miljardilise alliansshanke
Lisatud taristufirmade juhtide Indrek Pappeli ja Sven Pertensi kommentaarid
Pärast ebaõnnestunud projekteerimislepingu täitmist Pärnumaa trassil otsustas Rail Balticu juhtkond kogemusest õppida ja koondada kõik jõud, et teha järgmine ja seega ka lõplik hange, mille maksumus on Eesti mõistes erakordselt suur – esialgse arvestuse järgi üle 900 miljoni euro ja see plaanitakse juba septembris välja kuulutada.
  • ST
Sisuturundus
  • 27.09.24, 17:33
Teadmistepõhise ehituse konverents toimub 8. oktoobril Tallinnas
Tallinna Tehnikaülikool, Kliimaministeerium, EKVÜ ja EEL korraldavad järjekorras 11. Teadmistepõhise ehituse konverentsi. Konverentsi peaesinejad, Eero Lunden ja Miimu Airaksinen Soomest, lahkavad ehitussektori vastutuse teemat kliimamuutustega toime tulekul arhitekti ja kinnisvaraarendaja vaatest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele